LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Turistinformation

  Turistinformation

  Milano er center for mode, næringsliv, og økonomi og har et travlt forretningsmæssigt præg. Byen er center for Italiens økonomi. I dag er det den by, man oplever som mest elegant i Italien. Milano er et designcentrum, og det kan mærkes på alt fra chokolade til parkbænke. Mode, fodbold, La Scala og elegance - Milano er en hektisk og international metropol med mange seværdigheder. Her går haute couture side om side med renæssancekirker og gotiske katedraler.

   

  Seværdigheder i Milano

  Midt i Milano ligger byens enorme katedral, som er en af verdens største gotiske katedraler. Den er 157 meter lang, og på det bredeste er den 92 meter. Den blev påbegyndt i 1300-tallet, men blev først fuldført 500 år senere. Det mest fremtrædende ved bygningen er det bemærkelsesværdige tag med sine 135 spir og utallige statuer og dragehoveder. På en klar dag har man udsigt til Alperne.

  Castello Sforzesco er et renæssancepalads, som kombinerer et frygtindgydende ydre med et dejligt indre. Borgen er bygget rundt om en række gårdspladser, hvor det nydeligste, Cortile della Rocchetta, er en elegant firkant med buegange tegnet af Bramante og Filarete. Paladset indeholder nu, i tillæg til afdelinger med brugskunst, arkæologi og mønter, Civiche Raccolte d´Arte Antica – en samling møbler, antikviteter og malerier.

  I tillæg til de store monumenter i Milano, findes der også en række forskellige og interessante museer, kirker og offentlige bygninger, som danner en betagende blanding af nyt og gammelt. Denne elegante og travle metropol kan byde på mange kulturelle oplevelser, gastronomiske eventyr, butiksbesøg eller bare en rundtur i byen.

   

  Shopping i Milano

  Italienerne er kendt for at være optaget af mode, og her i Milano finder man det elegante Italien i alle de berømte butikker i Quadrilatero, parallelogrammet af gader som afgrænses via Montenapoleone, Via Sant´Andrea, Via della Spiga og Borgopesso. Her finder du Gucci, Armani, Valentino m.fl. I modsætning til Paris, der er fokuseret på overdådighed, er Milano meget mere diskret i stilen, med stilige drager, elegant tilbehør og smarte men praktiske sko.

  Italien er kendt for sine kvalitetsprodukter fra elegant tøj og hurtige biler, til stilige husholdningsartikler. Her er en stærk håndværkstradition, og der findes en række markeder, som sælger regionale specialiteter.

   

  Fodbold i Milano

  Så er der naturligvis fodbolden, der er helt central for milaneserne. De to storklubber Inter Milano og AC Milan er glødende rivaler. De to klubber deler hjemmebane, men har givet stadionet hvert deres navn. Det betyder, at stadion hedder San Siro, når det er hjemmebane for AC Milan, mens det hedder Giuseppe Meazza Stadion, når de blå-sorte fra Inter er værter.

   

  Mad

  Mad er noget, man tager alvorligt i Italien. Italienerne er stolte af deres gode mad og udsøgte vine, og de tilbringer mange hyggelige timer rundt om bordet. Italienske restauranter serverer sjældent andet end italienske specialiteter. Du behøver ikke at gå til de dyreste steder for at få at få god mad. Et enkelt trattoria har ofte meget bedre mad end den nærmeste internationale restaurant.

  Italienske måltider består af mindst 3 eller 4 retter, og på restauranter forventer de, at du spiser mindst 2. Antipasta (forretter) efterfølges af primo med pasta, ris eller suppe. Secondo er hovedretten med fisk eller kød, grønsager eller salat. Derefter følger frugt, ost eller dessert med kaffe og en digestivo som grappa eller en bitter amaro som afslutning.

  Både det traditionelle køkken og Cucina Nuova, det nye køkken, er populært. Vælg selv!

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik