LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Seværdigheder

  Seværdigheder

  Sightseeing i det gamle Athen

  På trods af at Athen på mange måder er en moderne europæisk storby, bærer byen stadig præg af sin lange kulturarv. Byen havde sin gyldne periode for omkring 2500 år siden, hvor byens økonomi blomstrede, og filosoffer som Sokrates og Platon boede i byen. I den periode blev også bygget flere af de bygningsværker, der stadig kan opleves i byen, og det var også på denne tid, at de Olympiske Lege opstod om end i en lidt anden form end i dag.

  Akropolis

  Akropolis betyder ”byen på højen” og ligger ca. 150 m. hævet over Athen. På Akropolis ligger flere velbevarede ruiner, der er værd at kaste et nærmere blik på. De fleste af disse gamle bygningsværker blev bygget i Athens ”guldalder” ca. 500 f.v.t. Parthenontemplet er måske det vigtigste af disse bygningsværker, og var oprindeligt et tempel bygget til ære for byens beskytter, gudinden Pallas Athene. Templet er udsmykket med friser og relieffer, og mange af disse kan stadig ses på templet. Et andet meget berømt tempel på Akropolis er Erectheion, der er berømt for sin elegante arkitektur. Templet blev bygget til ære for Athene og Poseidon Erechtheus – en mytisk athensk konge, der hang sammen med havguden Poseidon. Erectheion er bygget i en stil, der er meget anderledes end Parthenon, men ikke desto mindre interessant.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik