LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Rejsetips

  Rejsetips

  Athen rejsetips

  Tænker du på at tage en tur til Athen, kan du på denne side finde gode idéer til turen. Du kan bl.a. få gode råd til hvilke græske øer og spændende steder, der kan opleves, når man tager til Athen. Hvis du længes efter at komme ud at opleve en masse ting, så book din rejse nu.

   

  Rejsetips fra Athen indsendt af vores kunder

  Herunder finder du rejsetips indsendt af vores kunder. Vi har inddelt i kategorier for at gøre det nemmere for dig at finde den information, der passer bedst til dig.

  Seværdigheder

  Se Akropolis i Athen ved solnedgang, og du vil føle stedets særlige mystik og histpriens vingesus. Bagefter kan man finde en lille, hyggelig taverna i nærheden og nyde stegte blæksprutter og Retzina.

  Line Katrine R.

  Fra Athen kommer du nemt til Peleponnes. Se oldtidsteatret Epidauros, besøg den smukke by Naphlion i venetiansk stil. Slap af i den lille by Ermioni, Argolida, som har alt: skønne, rene badestrande, fantastisk atmosfære, lokalkolorit, alt.

  Leif Emil H.

   

  Kultur og museer

  Alle kender Parthenon højen i Athen, men nær ved ligger der en anden høj Areopagos, hvor man dels har en skøn udsigt til Parthenonhøjen, dels kan møde en mængde Athenere, som samles der. I det antikke Grækenland var det her, man samledes for at høre på taler.

  Oli M.

  Tag på storbyferie til Athen og oplev den fantastiske ruinby Akropolis - her kan du få indblik i kultur og kunst for flere tusinde år siden - et vidunderligt og storslået område, som kan besøges i mange timer og dage.

  Karen-Lisbeth O.

  Athen er ikke bare Athen. Når man nu er der, så er et besøg i det ældste Athen et must men desværre er der ikke mange der ved, at det er der. Hvis man for foden af Acropolis bevæger sig opad igennem meterbrede stier, så havner man i det ældste Athen, som giver èn fornemmelsen af at være på en græsk ø. Husene, som klatrer op ad bjerget, er hvide med blå eller grønne vinduer og det var her det oprindelige Athen tog sin begyndelse. Meget spændende og samtidig føler man sig hensat til et helt andet sted end den pulserende storby, som man befinder sig i.

  Hanne M.  Mad & natteliv

  Vi tager helst til Grækenland mindst een gang om året. Det foregår med rygsæk på og med bus, færge og tog. Hvis det lader sig praktisere, stopper vi gerne i Athen en eller to dage, og her er der et fast punkt på programmet: et besøg på kød-, fiske- og frugtmarkedet, hvor vi spiser frokost på selve kødmarkedet, hvor der er et par rigtig gode restauranter. Man kan vælge mellem mange græske specialiteter, fx kan man få en rigtig god stiffado og en af de bedste retzinaer, vi har mødt i Grækenland. Her kommer der ikke mange turister, men der er altid fyldt med lokale, der tager en pause her. Virkelig et besøg værd. For sarte sjæle kan jeg oplyse, at der nu om dage er kommet vinduer op, så man ikke sidder lige midt i kødhandelen.

  Arne O.

  En aftentur på Plaka - her kan man få vidunderlig græsk mad, høre græsk musik, i det hele taget opleve den græske stemning, så man hører englene synge.

  Knud C.  Rejs med børn
  Vi vælger altid et formiddags fly til Athen, når vi rejser til Athen (som vi har gjort hvert år i de sidste 8 år). Så kan vi tage ned til Piraæus og nå færgerne ud til det græske øhav inden det bliver for aften og ungerne skal puttes. På den måde bliver rejsen nemmere for alle og vi kan vågne op på hotellet i den græske ø og tage på stranden næste morgen. Perfekt sommerferie!

  Sofie G.

  Athen er undervurderet som destination. Mange voksne tager dertil for at se de utrolige seværdigheder, men Athen har mange gode muligheder for børnefamilier. Min familie og jeg var i Athen for at besøge venner, men skulle også "underholde" børnene. Lidt udenfor Athen ligger deres noget ukendte Zoologiske have (Attica Zoo) med en af Europa's største fugle samlinger, og selvfølgelig løver, tigre, aber, zebraer, giraffer, jaguarer og meget meget mere. (Pris: ca. 10 € for voksne og 6 € for børn). Et super sted som holdes pænt og rent og man fornemmer en kærlighed for dyrene. Vores børn (6 og 3) var ellevilde og kunne uden problemer klare et par dage ekstra med ruiner og restauranter. En sikker GRATIS vinder med børnene er legepladserne syd for Athen ved Voula/Glyfada (dog med meget dyre cafe priser).

  Martin H.

  Efter 3 dage i Athen er mulighederne mange med fly ud til de mindre øer i det græske øhav.Vi valgte Naxos hvor vi var ud på 25 min en ø der efter 18 års forløb stadig har den forunderlige ro.

  Finn R.

  Til Athen også fra Piræaus med færge til Syros - her på øen i kykladerne ligger den lille badeby Kini - som har meget børnevenlige strande - og ingen charterturisme. Masser af små billige pensionater og oprindelige taverner. God fornøjelse

  Jens Ole H.  Andet

  Lufthavnen er Athen, men rejsemålet er faktisk Pelopones. Fra Athen lufthavn lejer man en bil og kører mod Korinth. Ved Korinth gør man et ophold og tager en sejltur igennem Korinther kanalen, et menneskeskabt mesterværk. Herefter kører man tilbage til motorvejen mod Naphlion, ca 1 times kørsel fra Korinth. Naphlion er en utrolig smuk by med sin placering på en klippe med den fantastisk borg på toppen. Byen rummer mange små og smukke hoteller, og der er både mondæne og turistprægede butikker. Det smukke torv eller havnefronten er unik til indtagelse af frokost eller aftensmad, og den lille restaurantionsgade i den gamle bydel giver ligeledes en fortryllende atmosfære at indtage sit måltid i. Kun ca. 8 km. fra Naphlion ligger en gammel turistby, Tolo, der ikke er så "turistet" mere, men det er ikke byen, men til gengæld flere kilometer fantastisk sandstrand. Fra Tolo sejler der en båd en gang om ugen til bl.a. øerne Spetses og Hydra. To fantastiske øer på hver sin måde. Spetses, gammel og græsk, Hydra, uden biler, men flot og mondæn. Utrolig velholdt. Kun ca. timer med fly, Athen lufthavn er hurtig med bagage, her kunne Kastrup lære noget, og ca. 2 timers bilkørsel af de nye og flotte motorveje, de sidste ca. 70 kilometer igennem det naturskønne Pelopones.

  Claus Ø.

  Tag et fly til Athen og fortsæt til Piræus. Sejl herfra til de skønne øer Serifos og Sifnos. Her finder du de skønneste strande og natur. De dejligste ægte græske restauranter og små byer. Og ikke at glemme : de mest gæstfrie grækere. Kan varmt anbefales.

  Kirsten P.

  Når man rejser t/r Athen så er det dejligt at tage til Piræus, hvorfra man hurtigt kan komme t/r Aegina, som er et godt sted at slappe af ( genoplade ) og så skal man ikke glemme den gode mad & strand uden sten.

  Birgitte E.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik