LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Athen Marathon

  Athen Marathon

  Flyv med SAS til Athen og deltag i det legendariske marathon

  Har du en drøm om at løbe et marathon? Måske er du allerede rutineret marathonløber men ønsker at opleve det legendariske athenske maraton, der har været inspirationen bag det moderne marathon. Flyv med SAS til den græske hovedstad Athen og oplev det legendariske marathon.

  Det første marathon

  Historien om det første marathon går helt tilbage til ca. år 500 f.v.t. Grækerne var i krig med perserne, og da sejren var inden for rækkevidde, blev den athenske budbringer Pheidippides sendt af sted til Athen for at proklamere sejren over perserne. Pheidippides løb ca. 40 km. fra kamppladsen ved byen Marathon til Athen for, med ordet ”Nenikékamen”, at fortælle det athenske fok om sejren ved Marathon.

  Det moderne marathon i Athen

  I dag hyldes Pheidippides stadig som en græsk nationalhelt, der er opstillet en stor statue af ham udenfor Marathon, og hans løb fra Marathon til Athen har været inspirationen til det moderne marathon. Det klassiske athenske marathon er i dag et af verdens hårdeste – fra 10 km.-mærket og frem til 31 km. –mærket går ruten stærkt op ad bakke, og dette er den stejleste stigning der findes i noget moderne marathonløb. Ruten begynder i byen Marathon og passerer forbi de athenske soldaters grav og videre langs kysten igennem byen Nea Makri. Efter den stejle stigning, går ruten blidt ned ad bakke mod hovedstaden Athen og ender til sidst på Panathinaikos Stadionet, der allerede i Antikken husede diverse atletikkonkurrencer.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik