LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Turistinformation

  Turistinformation

  Paris er mest tiltrækkende om foråret – årstiden for blomstrende kastanjer og cafébord under træerne.

  Seværdigheder i Paris

  Byen har nogle af verdens mest berømte seværdigheder. Museé du Louvre i Paris har mere end 350.000 kunstgenstande, så regn ikke med, at du når at se det hele. De mest kendte er nok Leonardo da Vincis berømte Mona Lisa og Venus fra Milo.

  Museé d´Orsay er en ombygget jernbanestation, og her finder du forskellige kunstformer fra perioden 1814-1914 af bl.a. kunstnere som Vincent Van Gogh, Claude Monet og Toulouse-Lautrec. Selve bygningen er et kunstværk i sig selv.

  Eiffeltårnet blev bygget til verdensudstillingen i 1889. Triumfbuen er et af byens symboler og et monument over sejre på slagmarken. Notre-Dame ligger geografisk midt i Frankrig og stod færdig i 1334.

  Champs Elysseés – hovedstadens mest berømte færdselsåre med en bredde som kan tage pusten fra tilrejsende, er et must, når du besøger Paris. Sacré-Coeur i solnedgang er heller ikke at foragte. Slap af med en spadseretur langs Seinen, et besøg i Jardin de Luxembourg eller en bådtur under en af de mange broer i Paris.

  Mad i Paris

  Franskmændenes lidenskabelige interesse for kogekunst gør det at spise ude til en af de største glæder ved et ophold i Paris. Overalt i byen ser du folk, som spiser på restauranter, bistroer, cafeer og vinbarer. De fleste restauranter serverer fransk mad, men der findes også vietnamesiske, kinesiske og nordafrikanske spisesteder rundt om i byen - for ikke at snakke om italienske, græske, libanesiske og indiske restauranter.

  Udvalget af mad er enormt og omfatter alt fra de mægtigste kødretter til enkle regionale retter, som gerne serveres i brasserier og bistroer. Man kan spise godt næsten overalt i Paris. Uanset hvor man befinder sig, er det en tommelfingerregel, at de bedste restauranter og cafeer hovedsageligt har et fransk klientel.

  Brød og kager er noget franskmændene kan – alt fra den kendte baguette, de gode croissanter til tarte tatin. For ikke at snakke om udvalget af oste. Køb en crêpe (pandekage) med valgfrit fyld gerne chokolade.

  Shopping i Paris

  Shopping i Paris virker som selve definitionen af luksus og det gode liv. Meget af glæden ved at handle i Paris ligger i specialforretningerne, men du finder også alt det, du mangler og ikke mangler i de store indkøbscentre Printemps eller Galeries Lafayette. Forum des Halles dækker syv hektar dels over og dels under gadeniveau. På de mange markeder kan du få købt alt fra eksotisk frugt og grønsager til porcelæn og antikviteter af bedste kvalitet.

  Byliv

  Hvad enten du foretrækker klassisk teater eller kabaret, dansepiger eller ballet, opera eller jazz, biograf eller diskotek, så vil du finde det i Byernes By. Her findes også nok af gratis underholdning, fra artisterne der optræder udenfor Pompidou-centret til gademusikanterne på metrostationerne over hele byen.

  Transport

  Afstand fra lufthavn til Paris centrum ca. 23 km
  Tog – RER har afgang hvert 15. minut til Gare du Nord. Turen tager ca. 35 minutter. Der kommer du videre med metro.
  Bus – Bus til centrum hvert 20. minut frem til klokken 23. Turen tager ca. 40 minutter
  Taxi – Taxi tager ca. 45 minutter

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik