LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Kunst og arkitektur

  Kunst og arkitektur

  Paris byder på masser af spændende seværdigheder, hvad enten man interesserer sig for kunst, arkitektur eller noget helt tredje.

   

  De klassiske bygningsværker

  Eiffeltårnet er for mange mennesker symbolet på Paris. Tårnet blev opført i Paris’ guldalder i slutningen af det 19. Århundrede, og var Gustave Eiffels bidrag til den store europæiske verdensudstilling i 1889. Eiffeltårnet er garant for en smuk udsigt over byen.

  Et andet verdensberømt parisisk vartegn er katedralen Notre Dame. Katedralen er bygget i gotisk stil, og danner baggrund i Victor Hugos fortælling ”Klokkeren fra Notre Dame” fra 1831. Notre Dame er en aktiv katedral, og der foregår stadig messer.

  Den smukke hvide kirke Sacré-Coeur i Montmartre er også en aktiv kirke med daglig andagt. Kirken ligger på toppen af en skråning, og på pladsen foran kirken er der en smuk udsigt over hele Paris.

   

  Louvre og Pompidou-centret

  For den kunstinteresserede har Paris masser at byde på, blandt andet huser byen et af verdens mest kendte kunstmuseer, Louvre. Det enorme museum blev oprindelig bygget som et slot, der skulle beskytte Paris mod angreb, men i dag rummer museet en af verdens største kunstsamlinger – blandt andet hænger Leonardo Da Vincis berømte ”Mona Lisa” her.

  Pompidou-centret er et andet af Paris' kunsttilbud. Museet har en stor samling af samtidskunst og moderne kunst, blandt andet kan værker af mestrene Picasso og Miró opleves her.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik