LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Helsinki lufthavn

  Helsinki lufthavn

  Helsinki lufthavn, eller Helsinki-Vantaa lufthavn, ligger ca. 17 km. nord for Finlands hovedstad Helsinkis centrum ved byen Vantaa (eller Vanda, som er byens svenske navn). Lufthavnen blev oprindeligt bygget til OL i Helsinki i 1952, men lufthavnen er i dag en af Nordens største og betjener ca. 15 mio.passagerer om året. Helsinki lufthavn er en typisk skandinavisk lufthavn med masser af lys og fokus på kunst og design. Brug f.eks. ventetiden i lufthavnen på at gå på kunstopdagelse og find flere flotte installationer af kendte finske kunstnere.

  Transport til og fra Vanda lufthavn, Helsinki

  Bus

  Fra lufthavnen kan man vælge imellem flere forskellige buslinjer, der kører til centrum af Helsinki. Tag f.eks. bus 615 til Helsinki centrum – turen tager ca. 35 min. Om natten kører Helsinki bybus 620N mellem byen og Helsinki lufthavn.

  Taxa

  Taxaer kan findes udenfor alle ankomstterminaler. Taxa er en hurtig og bekvem måde at komme ind til centrum på, men det er et dyrere alternativ end offentlig transport – regn med ca. 35-40 euro for en tur til centrum af Helsinki. Turen tager omkring en halv time afhængig af trafik.

  Butikker og restauranter i Helsinki-Vantaa lufthavn

  Helsinki lufthavn kan byde på masser af spændende caféer og restauranter, hvor man har mulighed for at slappe af med en drink, en kop kaffe eller et måltid mad inden afgang. Udvalget af restauranter og caféer spænder fra internationale kendinge til typisk finske steder med en farverig, moderne og humoristisk indretning. Flere af restauranterne ligger ved gode udsigtspunkter, så man kan nyde sin mad med en flot udsigt over fly, der letter og lander. Lufthavnen byder også på et væld af butikker, hvor man kan købe f.eks. tøj, make-up, parfume, elektronik og bøger. I lufthavnen kan man også finde butikker, der sælger finske delikatesser eller trendy finsk design – perfekt som souvenir til dem derhjemme.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik