LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Rejsetips

  Rejsetips

  Helsinki rejsetips

  Hvis du overvejer at tage en tur til Helsinki, kan du på denne side finde gode rejsetips til turen. Læs bl.a. om oplevelser for hele familien, og spændende steder i Helsinki og omegn. Hvis du længes efter at komme ud at opleve en masse, så book din rejse nu.

  Rejsetips om Helsinki

  Herunder finder du rejsetips indsendt af vores kunder. Vi har inddelt i kategorier for at gøre det nemmere for dig at finde den information, der passer bedst til dig.

  Seværdigheder

  Hvis i kommer til Helsinki, besøg den runde kirke, samt isbaren.

  René J.

  Helsinki har et passende størrelse at slendre rundt i. Seværdigheder ligger tæt på centrum. Fx Havnemiljøet m/ Saluhallen, Den russiske Kirke, Embedsboliger, Domkirken, Jernbanestationen, Finlandia-huset, Tempelkirken, Bymuseet.

  Ellen S.

  Byen hvor man stadig kan køre rundt med sporvogne til de bedste turiststeder. Venligt folkefærd og dejlig natur lige uden for byen . Besøg helsinki når studenterne danser på torvet v/ vandet. Slut af med besøg i te-huset på torvet.

  Inge H.

  Tag båden fra markedspladsen midt i byen ud til Suomenlinna - den gamle fæstningsø ved indsejlingen til Helsinki. Fantastisk sted, og nordiske kunstnere bor og arbejder der, så du kan titte ind i levende værksteder.

  Karin B.  Mad & natteliv

  Prøv Is-baren in Helsinki, hvor hele baren er lavet af is, selv væge, stole og stolper. Drinks bliver servet i glas lavet af....ja, is. Inden du går ind sørger personalet for at du bliver klædt varmt på, så man behøver ikke møde op i Ski-tøj, men sandaler er nok en dårlig ide.

  Magnus B.

  Tag en tur til den finske hovedstad Helsinki i august måned, og oplev den varme sommer som Finland ofte har. I august måned er der tradition for krebsegilder. Tag ud på en af de mange små øer i den finske skærgård med en af de små færger, der pendler mellem øerne, og nyd et krebsegilde med tlhørende snaps. Det er fantastisk! Når båden ligger til havn i Helsinki igen, kan man gå op gennem byen, ad Aleksanterinkatu, og opleve live-koncerter i nogle af de små sidegader. Det er finsk kultur, når det er bedst!

  Jørgen A.

  Restaurant Loiste har en fantastisk udsigt over Helsinki by fra toppen af Sokos hotel Vaakuna på 10. etage. Priserne på restrauranten er lave i forhold til den gode kvalitet. Det er en af Helsinkis skjulte perler. Et tips er at bestille en række småretter som hovedretter. På den måde kan du smage dig igennem en stor del af det finsk inspirerede internationale menukort. En hovedret kommer sjældent over 20 Euro. Som desert bør man ikke snyde sig for Orange Cremé Bruleé eller Fransk chokoladekage med chokolade sorbet. Restauranten har glimrende vine. De fleste fås også som glas, så det er en glimrende mulighed til at prøve et par stykker efter tjenerens anbefaling. Det er en god ide at bestille bord dagen i forvejen, så man kan få en god placering ved vinduet med udsigt over byen.

  Jesper H.  Rejs med børn

  Zoologisk have i Helsinki ligger på en ø, så man skal sejle for at komme derud. Det er en sjov oplevelse for hele familien.

  Heidi N.

  Den finske hovedstad egner sig fortrinligt til ferie med børnene - I den overskuelige gamle bykerne med et karakteristisk russisk, eller blot østligt, præg er trafikken begrænset, fortovene er brede og der er mange torve, pladser og parker at slappe af i. Ligesom der er gode muligheder for ture ud i skærgården. Den kollektive trafik fungerer upåklageligt - bl.a. kan man tage samme sporvognslinje rundt til mange af de største seværdigheder. Et bygningsværk, man selvfølgelig ikke skal snyde sig selv for, er en af byens arkitektoniske magneter: Klippekirken - en moderne kirke med fantastisk ovenlys og akustik. Cafeer og restauranter i alle prisklasser og stilarter vrimler det med, og familiens voksne vil sikkert sætte pris på shopping i de mange små, hyggelige værksteder og butikker - mange beliggende i kældre centralt i byen. Jeg har selv bl.a. hjemført et vidunderligt filtet tørklæde. Børnene kan sikkert klare lidt shopping, hvis turen også lægges forbi Mummi-butikken. Her fås f.eks. udmærkede mummitrolde-bageforme, Mummi-pastiller, Mummi-legetøj, Mummi-tøj og meget andet.

  Charlotte R.  Andet

  Vi var på bryllupsrejse til Helsinki og tog helikopteren til Tallin og flyvebåden retur. Super god oplevelse at gå rundt i den gamle by i Tallin.

  Marianne L.

  Hele stemningen i byen, turen langs havnen, med dejlig mad, som man kan sidde i solen mellen andre glade mennesker og nyde, spændened kirker hvor man kan finde roen. Slut af med en dejlig aftensejltur rundt den smukke by

  Solveig K.

  Rejser du alene - og er lidt nervøs for, om du kan finde rundt selv, og om sikkerheden er i orden - er Helsinki et godt rejsemål. Byen er overskuelig, menneskene rare og fredelig, alle taler engelsk og de fleste svensk, lokaltransporten består af et uovertruffent og billigt sporvognsnet, og der er masser af seværdigheder og mulighed for gode indkøb - Marimekko, Mumiland, kunsthåndværk, markeder mm. Har du lyst til at tage en tur til Estland, går der færger hver dag fra havnen- og Sct. Petersborg tilbydes også som nemt rejsemål - direkte fra Helsinki. Super.

  My S.

  Lige uden for H:fors ved siden af den flotte fæstning Sveaborg er der en badeø, Rønnskær, med herligt frisk vand. Bare 7 minutters bådtur.

  Otto S.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik