LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Fly til London

  Fly til London

  SAS flyver til London morgen, middag og aften hver dag. Det tager kun 2 timer, og byen er et oplagt sted til en forlænget weekend. Få ekstra billige billetter og ekstra fordele, når du flyver med os – op til 90% børnerabat.

   

  OP TIL 6 DAGLIGE FLYAFGANGE TIL LONDON–HEATHROW (LHR)

  Hos SAS har vi helt op til 6 daglige afgange til London. Vi flyver til London Heathrow Airport (LHR) både morgen, middag, eftermiddag og aften. Du kan altid finde et fly, som passer ind i dine planer. 

  Heathrow er byens største lufthavn, og det er nemt at komme både til og fra lufthavnen. Du kan flyve fra flere lufthavne i Danmark til den engelske hovedstad – det er både nemt, hurtigt og billet at flyve med SAS. 

  Find afgang

   

  BILLIGE FLYBILLETTER TIL LONDON – BOOK I GOD TID OG SPAR PENGE

  Når du flyver til London med SAS, kan du sagtens gøre det med billige flybilletter. Bestil dine billetter i god tid, så kan du få fat i vores flybilletter til den bedste pris. 

  Husk at du altid har 24-timers fortrydelsesret, når du bestiller flybilletter hos SAS. Så du kan trygt booke de billige billetter og høre kæresten, ægtefællen eller vennen bagefter. 

  Vores lavpriskalender gør det endda endnu nemmere for dig at finde de billigste flybilletter til London.

  Tjek lavpriskalender

   

  FLYV DIREKTE FRA KØBENHAVN TIL LONDON PÅ 1 TIME

  Det tager faktisk ikke mere end lige godt 1 time at flyve til London fra København. 

  SAS lander i Londons hovedlufthavn, så du hurtigt kan komme videre ud og opleve byen. Den korte rejsetid er perfekt til en forlænget weekend eller en spontan tur. 

  Vi sørger for, at du kommer hurtigt og godt frem, så du kun skal bruge et minimum af tid på transport. Du kan endda selv vælge, hvornår på dagen du vil flyve. 

  Find din afgang

   

  INKLUDERET I DIN FLYBILLET TIL LONDON: FRIT SÆDEVALG, ONLINE CHECK-IN M.M. 

  Hos SAS kan vi godt lide, at du har det godt – også når vi ikke er i luften. Derfor har vi inkluderet en masse i din flybillet på SAs Go, når du flyver med os. Du får:

   

  • 23 kg bagage på SAS Go

  • Frit sædevalg 

  • Online check-in

  • Dagens avis i vores app

  • Kaffe og the 

  Børnerabat op til 90%

  Find dit fly med vores app, eller brug sas.dk til at finde den bedste pris og afgang.

  Har du kun håndbagage – vælg SAS Go Light

   

  OP TIL 90% BØRNERABAT

  Rejser du med børn, har vi forskellige rabatter og gode råd til dig. Børn samler også EuroBonus-point på deres rejse.

  Børn under to år (0-23 måneder) rejser uden omkostninger eller får 90% rabat på flybillettens pris afhængig af destinationen. Barnet rejser på samme sæde som en forælder. 

  Børn under 12 år, får rabat op til 25% på deres billet, og de har deres eget sæde. 

  Rabat, bonus og gode råd, når du rejser med børn

   

  FÅ YDERLIGERE TILBUD OG FORDELE MED EUROBONUS

  EuroBonus giver dig endnu mere at se frem til, når du flyver. Nordens største loyalitets- og frequent flyer program gør din rejse endnu mere enkel og komfortabel – helt gratis.

  Du får flere fordele, jo mere du flyver. Faktisk får du ikke kun point, når du flyver. Du optjener også point på hotelophold, billeje, shopping og daglige indkøb. 

  Indløs dine point til nye flyrejser, opgraderinger af billet, hotelophold eller gavekort. Du kan også bruge dem på spændende tilbud fra vores partnere. 

  Læs mere om EuroBonus og tilmeld dig gratis

   

  SAS GO LIGHT, SAS GO & SAS PLUS – ENKLERE REJSE FOR DIG

  Vi vil gerne gøre din rejse så enkel og bekvem som muligt. Derfor har vi indført forskellige typer flybilletter, så du kan vælge lige præcis den, der passer bedst til dig. 

   

  • SAS Go Light – hvis du kun rejser med håndbagage

  • SAS Go – ændr din billet mod gebyr og op til 23 kg bagage

  • SAS Plus – billet kan refunderes, 2 stk. bagage á 23 kg samt adgang til Fast Track og SAS Lounge

  Læs mere om SAS Go og SAS Plus

   

  LONDON HEATHROW LUFTHAVN (LHR)

  Lufthavnen ligger ca. 22 km. vest for London centrum, og er den mest travle i hele Storbritannien. Der er mulighed for at shoppe og spise i lufthavnen samt handle Tax-Free. Der er også fri WiFi i hele lufthavnen. 

  Når du lander i Heathrow, og gerne vil hurtigt videre til London, er der flere muligheder med offentlig transport. 

  Det letteste er hurtigtoget fra Heathrow, Heathrow Express. Der er dog også mange andre muligheder såsom metro, busser og taxa. Du kan selvfølgelig også leje din egen bil, mens du er i London.

   

  TRANSPORT TIL OG FRA LONDON HEATHROW LUFTHAVN

  Du kan tage Heathrow Express direkte fra lufthavnen. Det tager ikke mere end 15 minutter, før du befinder dig på Paddington Station. En billet med hurtigtoget koster ca. 16.50 pund. 

  Metroen går også direkte til lufthavnen. Den gennemsnitlige rejsetid til det centrale London er mellem 50-60 minutter. Picadilly Line kører ca. hvert femte minut i myldretiden og hvert niende minut i lavtakst-perioderne. 

  Der går lufthavnsbusser til og fra lufthavnen hver halve time – om natten kan du tage N97-bussen. Der er også taxaholdepladser ved alle fem terminaler i Heathrow. 

   

  BILUDLEJNING I LONDON HEATHROW LUFTHAVN

  Når du lejer en bil til ferien i London, er du sikker på, at du kan komme hurtigt frem og tilbage – også selvom du skal uden for byen. Du kan både hente og aflevere din bil i lufthavnen. 

  Du kan lave en hurtig søgning over lejebiler via vores hjemmeside. Her får du en simpel oversigt med priser, biludlejningsselskaber og ledige biler. 

   

  Kontakt

  Heathrow Airport Limited 

  The Compass Centre

  Nelson Road

  Hounslow

  Middlesex

  TW6 2GW

  Telefon: +44 20 3368 8968

  Website: http://www.heathrow.com

  Billige flybilletter til London

  TRANSPORT I LONDON

  Både turister og de lokale bruger bus og metro, når de skal rundt i London. The Tube, som den kaldes, har 12 linjer, og er den klart hurtigste måde at komme rundt i byen på – især i myldretiden. Den kører dog kun indtil midnat, så skal du hjem derefter, skal du enten med bus eller taxa. 

  Hvis du gerne vil opleve noget af byen, og du ikke har travlt, kan det anbefales at bruge de kendte røde dobbeltdækkerbusser. Det er en hyggelig og interessant måde at komme rundt i byen på, og du får samtidig set en masse af byen. Det kan især være en oplevelse om natten at køre på første etage af de røde busser. 

  De sorte taxaer i London er også værd at overveje på din tur. Du får en utrolig behagelig oplevelse samt masser af plads til benene og indkøbsposerne. Du kan med fordel køre med minitaxi, hvis du gerne vil spare nogle penge. De skal dog bestilles i forvejen, da du ikke kan praje dem på gaden.

   

  KØB ET LONDON TRAVELCARD

  Hvis du skal rejse med offentlig transport i London, er det en rigtig god ide med et London Travelcard

  Du kan nemlig rejse ubegrænset med et væld af transportformer med kortet. Du kan bruge metro, nationale toge, Docklands Light Rail og Tramlink ubegrænset i al den tid, du har brug for. 

  Dit London Travelcard er er gyldigt i enten en eller syv dage, og du kan også få et til en enkelt rejse. Det er en god ide at købe dit Travelcard hjemmefra, da nogle kort ikke kan købes, når du er ankommet. 

  Har du ikke fået bestilt et London Travelcard, kan du bruge et Oyster Card. Her betaler du for hver tur, og det kan købes over hele byen. 

   

  LONDON – EN MODERNE GAMMEL BY

  London er en moderne storby med rødder langt tilbage i historien. Der har været bebyggelser i området siden bronzealderen, men det var først med romerne i 43 e.Kr. at en reel by blev grundlagt. Det betyder, at London faktisk har været en større bebyggelse i ca. 2 årtusinder. 

  I mange år var det ikke bare London, der voksede – det gjorde det engelske imperium også. Dermed blev byen mere og mere vigtig, og det toppede, da det engelske imperium bestod af 24% af den kendte verden så sent som i 1920. Du kan se mange af de gamle bygninger i Londons historiske kerne, som er 2.9 km2.  

  I dag er London en af de førende globale byer inden for bl.a. kunst, handel, underholdning, finansverdenen og mode. Den er også den mest besøgte by i verden målt på internationale rejsende. 

  Der er kommet mange forskellige kulturer til byen i takt med, at den voksede. Det betyder, at der i dag tales mere end 300 forskellige sprog i London. 

   

  LONDONS HISTORIE

  Byen ved bredden af Themsen har været en vigtig by i flere årtusinder, siden romerne grundlagde den i 43 e.Kr. London har været en storby stort set lige siden, og der var allerede 60.000 indbyggere i det 2. århundrede. 

  London blev faktisk forladt i det 5. århundrede. Der opstod en lille by ved siden af den tidligere bebyggelse, men den blev udsat for flere vikingeangreb. Det siges derfor ofte, at Alfred den Store gen-grundlagde London i år 886. 

  Selvom byen har en voldsom historie, har den altid været en vigtig del af verdenshistorien. 

   

  VERDENS HOVEDSTAD

  Det britiske imperium var engang verdens største, og det blev grundlagt imellem det 16. og 18. århundrede. Da det var på sit højeste, var det en global supermagt i mere end et århundrede. 

  I 1913 var 23% af verdens befolkning en del af imperiet, og 24% af alt land i verden hørte under imperiet. London var på den måde verdens hovedstad i denne periode. 

  Dette havde selvfølgelig en stor effekt på London – både mht. indbyggere, magt og rigdom. Som hovedstad i verdens største imperium flød det ind med utrolige rigdomme. Det betød også, at der kom mange mennesker til byen, der gerne ville lukrere på dette. 

   

  UNDER OG EFTER KRIGEN

  Hitler var overbevist om, at han kunne bombe London til overgivelse. Derfor igangsatte han Blitzen den 7. september 1940, som fortsatte frem til maj 1941. 

  Store del af London blev totalt ødelagt, og ved krigens afslutning var ca. 1/3 af byen lagt i ruiner. Mange handelsgader samt Bank of England og Børsen havde dog kun fået minimale skader i perioden. 

  Det betød, at store dele af byen skulle genopbygges, da krigen endelig sluttede. De store ødelæggelser betød dog også, at byplanlæggere kunne indrette byen, så den passede til tiden på det tidspunkt med eksempelvis flere grønne områder. 

  I dag er London en central og vigtig global by, og meget er sket siden krigens ufattelig ødelæggelser. 

   

  SEVÆRDIGHEDER I LONDON

  Der er rigtig mange ting at se, når du rejser til London. Du bør i hvert fald ikke snyde dig for de historiske bygninger samt det rige kulturliv byen har at byde på. Snyd ikke dig selv for en helt unik udsigt over London fra London Eye.

  London er en kæmpe by, og det er derfor umuligt at opleve det hele på et par dage eller en forlænget weekend. Derfor kan det være en rigtig god ide, hvis du udser dig bestemte områder eller seværdigheder til din tur. 

  Der er noget for enhver smag i byen, og du kan hurtigt få slidt skosålerne på turen rundt i byen.

   

  OPLEV DET GAMLE LONDON

  London har mange ældre seværdigheder, som oser af engelsk charme. Hvis du vil starte dagen på ægte britisk manér, bør du lægge vejen forbi Pellicci’s. Den gamle London-institution i art deco blev fredet i 2005, og de serverer en lækker klassisk engelsk morgenmad. 

  Buckingham Palace er kendt og elsket af folk over hele verden. Siden 1837 har paladset været hjem for det britiske kongehus, og i dag huser det den britiske dronning Elizabeth den 2. Det er beskyttet af garden med sine karakteristiske røde uniformer og bjørneskindshuer. Sæt især tid af til vagtskiftet kl. 11 (søndag kl. 10), som foregår til hest. 

  Et andet af de store gamle ikoner er Tower of London. Det er faktisk Londons ældste og mest populære seværdighed. Tower har en særdeles grum og blodig historie, som næsten stammer helt tilbage fra dengang, det blev bygget i 1078. Det har tidligere fungeret som fængsel, men er i dag et museum, og Tower huser bl.a. også Englands kronjuveler. 

   

  GLOBE THEATHRE – SHAKESPEARES GAMLE TEATER

  Du finder Globe Theatre syd for Themsen. Her uropførte William Shakespeare de fleste af sine stykker. Der er ikke tale om den originale bygning fra 1500-tallet, da det brændte i 1613. Der er derimod tale om en rekonstruktion fra 1997, og det bruges primært i dag til opførsel af Shakespeares stykker. 

  Det er både muligt at få en tur rundt i det berømte teater samt bare nyde et af de mange inspirerende stykker. Der er ofte også koncerter og filmfremvisninger i bygningen.

   

  DE 10 STØRSTE TURISTATTRAKTIONER I LONDON

  Der er et væld af spændende attraktioner og seværdigheder i London. Her kan du se en liste over de 10 største attraktioner, som du kan bruge som inspiration til dit besøg. 

  De 10 største turistattraktioner i London:

   

  1. St. Paul’s Cathedral

  2. Hampton Court

  3. Gardens vagtskifte (ved Buckingham Palace)

  4. British Museum (verdens ældste museum)

  5. National Gallery

  6. Westminster Abbey

  7. Madame Tussaud’s

  8. House of Parliament

  9. Tower of London

  10. Victoria and Albert Museum

  Tilmeld dig EuroBonus

  - Det koster ingenting at blive medlem.
  - Du har mulighed for at optjene EuroBonus-point på alt fra flyrejser til shopping. 
  - Brug dine optjente point til nye flyrejser.

  SHOPPING I LONDON 

  London er stadig en af de livligste shopping-byer i verden. Du finder gigantiske indkøbscentre få minutter fra hinanden samt små, hyggelige forretninger flere forskellige steder i London. 

  Mange af butikkerne ligger i Knightsbridge og Regent Street. Her kan priserne dog være ret høje. Der ligger også rigtig mange kvalitetsbutikker på Oxford Street – her kan du typisk finde det meste. 

   

  KNIGHTSBRIDGE OG SOUTH KENSINGTON – HARRODS

  Er du på udkig efter det elegante og eksklusive, er disse to kvarterer noget for dig. De velhavende kvarterer byder eksempelvis på stormagasinet Harrods, som er en London-institution. 

  Du kan finde alt, hvad hjertet begærer i Harrods, og den legendariske fødevareafdeling er et besøg værd i sig selv. 

  Gucci, Prada, Fendi og mange andre eksklusive mærker finder du på Sloane Street. Er du på udkig efter ting til hjemmet, finder du nogle af Londons bedste boligbutikker i South Kensington. 

   

  SOHO OG COVENT GARDEN

  Kvarterne i London har hver deres særpræg. De mest kreative og dynamiske områder er nabokvarterne SoHo og Covent Garden. 

  SoHo er det kvarter i London, som har fleste barer, klubber og restauranter. Covent Garden er derimod berømt for sine torvehaller. Er du på udkig efter alternativt, eller vintage, design, bør du helt bestemt besøge de to kvarterer.

  Det kan være en rigtig god ide, hvis du også sætter tid af til at gå på opdagelse i de små gader. Her finder du oftest det mest spændende og usædvanlige.

   

  HIPT DESIGN – UP-AND-COMING

  Mange af de unge og talentfulde designere fra den berømte designskole, Saint Martins, sælger ofte deres tøj på markeder rundt om i London. Du kan være heldig at finde tøj fra den næste store designer på det store gademarked på Portobello Road.  

  De spirende designere sælger ofte ud af deres kollektioner, og kommer du i weekenden, kan du finde unika-tøj, antikke møbler, plader og bøger på markedet. Udvalget er størst fredag og lørdag.

   

  KUNST OG KULTUR I LONDON

  London er et af Europas største centre for kultur, og byen har et væld af kulturelle tilbud, som eksempelvis teater, opera, koncerter, kunst, film og sightseeing. Faktisk blev Harry Potter til på et tog til London. Har du børn med på rejsen, kan I opleve hvordan filmene omkring troldmandslærlingen blev til i filmstudiet Warner Bros. 32 km. nordvest for London.

  Byen har også en masse spændende museer, men du kan også finde en masse moderne kunst i byens mange innovative gallerier. 

   

  MUSEER I LONDON

  Et af de største kunstmuseer i Europa er British Museum. Museet fra 1753 har en enorm samling kunst og kulturskatte på intet mindre end fire mio. genstande. 

  En af de mest interessante genstande er rosettestenen, som gjorde det muligt at tyde hieroglyfferne. Du kan også se parthenonfriserne fra det gamle Parthenon samt et imponerende egyptisk skulpturgalleri med mange gamle mumier af egyptiske faraoer. 

  Imperial War Museum er et krigsmuseum med flere flotte udstillinger. Her kan du få et unikt indblik i første og anden verdenskrig. Museet har eksempelvis forsøgt at rekonstruere scener fra både første og anden verdenskrig, som virkelig giver tilskueren en følelse af at være midt i situationen.  

   

  MODERNE KUNST

  London har mange spændende gallerier og kunstmuseer spredt over hele byen. 

  Et af de mest innovative gallerier er The Saatchi Gallery i Chelsea. Her kan du finde moderne kunst fra flere af Englands mest lovende unge kunstnere. 

  Kunstmuseet Tate Modern er bestemt også et besøg værd. Det ligger i det nye kvarter Docklands, som er godt på vej til at blive det næste hippe kvarter i London. 

   

  INTERAKTIV REJSE I MUSIKKENS VERDEN

  Er du til musik, er der også rig mulighed for at få en spændende oplevelse, når du besøger London. Der er både en masse spillesteder samt udstillinger og ture du kan komme med på. 

  I Rock Cirkus på Piccadilly Cirkus er der mulighed for at få en guidet tour igennem musikkens forskellige stilperioder. Du får et par høretelefoner under rundvisningen, så du selv kan høre, hvad det drejer sig om, når du bevæger dig rundt. 

   

  MAD OG NATTELIV I LONDON

  London har imponerende mange restauranter – både de helt billige samt de store gourmetrestauranter. Det kan nogle gange være svært at vælge blandt byens mange spændende og lækre restauranter. 

  Der er også rig mulighed for at nyde en hurtig sandwich eller kold øl på byens mange cafeer. 

   

  BILLIGE RESTAURANTER I LONDON

  Du kan få dig en kulinarisk oplevelse på flere af de billige restauranter i byen. Hvis du er i området omkring SoHo, bør du lægge vejen forbi Balls & Company. Her finder du et bredt udvalg af lækker mad til billige priser. 

  Er du til dejlig kinesisk mad, så kig forbi Baozi Inn i Chinatown. Her kan du få mange af de klassiske kinesiske retter, uden at du behøver sprænge budgettet. 

  Prøv også det klassiske engelske madmarked, hvor du kan få lækker mad to go. Borough Market et er af Londons mest kendte madmarkeder, og der er noget her for ethvert budget. 

   

  TRADITIONEL AFTERNOON TEA I LONDON

  Der findes næsten ikke noget mere engelsk end afternoon tea. Der er selvfølgelig derfor en masse forskellige steder i London, hvor du kan nyde en dejlig kop te med scones, kager og en lækker sandwich. 

  Du kan kombinere den klassiske engelske oplevelse med en sejltur på Themsen. Her kan du nyde de forskellige serveringer samtidig med at du sejler forbi flere af byens seværdigheder. 

  Fortnum & Mason serverer også en lækker omgang eftermiddagste med alt det klassiske tilbehør, så du får en komplet oplevelse. Der findes et væld af andre restauranter og barer, som serverer klassisk engelsk te med tilbehør. 

   

  ET RIGT NATTELIV I LONDON

  Du finder nogle af de lækreste cocktails på Andina i Shoreditch. Stedet har en peruviansk stemning, og du kan blandt andet smage nationalcocktailen fra Peru her. 

  Kan du godt lide en unik udsigt, mens du nyder din drink, bør du besøge The Roof Gardens i Kensington. Baren på toppen af bygningen har bl.a. flamingoer, frugttræer og fisk i en lille å. 

  London har også flere gode klubber. Der er bl.a. Cargo, som er placeret under jernbanen. Vil du gerne opleve noget forskelligt musik, når du fester, har Corsica Studios to forskellige rum med musik samt en bar.  

   

  LONDON

  Indbyggere: 7.9 millioner

  Religion: Kristne 48%, Ateister 21%

  Valuta: Pund 

  Tidsforskel: - 1

  Telefonkode: +44

  Sprog: Engelsk

  Ambassade: British Embassy, Kastelvej 36-40, 2100, København Ø

  Danmarks ambassade: Embassy of Denmark, 55 Sloane Street, London, SW1X 9SR

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik