LAND

SPROG

MIN LUFTHAVN

  ONE WAY FRA
  Guide

  Guide

  Grand Palace - verdensarv midt I Bruxelles

  Bruxelles er et mødested. Byen har en størrelse, som gør den intim, og som bringer mennesker sammen på tværs af nationale og sociale skel. Når du færdes i den historiske bymidte i ”Europas Landsby”, møder du både EU-embedsmænd, gadekunstnere og unge tegneseriefans. Foruden de mange turister, der bare er kommet for at nyde byen, som byder på shopping, kunst og kultur i verdensklasse.

  Bruxelles naturlige sted at mødes er Grand Place. Pladsen er byens klenodie og kendt som en af Europas allersmukkeste pladser. Og det forstår du, når du lader blikket vandre hen over den imponerende arkitektur på pladsen. Det gotiske rådhus på pladsen stammer helt tilbage fra 1400-tallet, og Grand Place er med på UNESCOs liste over verdensarv med en enestående bevaringsværdi.

   

  Smagen af belgisk chokolade

  Grand Place har været en vigtig markedsplads allerede i middelalderen, og vejene omkring pladsen bærer stadig gastronomiske navne. Tæt på pladsen finder du slagtergaderne ”Rue des Bouchers” og ”Petite rue des Bouchers”, hvor restauranterne ligger side om side, og hvor du nemt finder en bid god og billig mad, når sulten melder sig.

  Efter maden kan du passende lade et stykke belgisk chokolade smelte på tungen. Der er chokolade på hvert gadehjørne i Bruxelles, og selv om man siger, at smag er forskellig, kan få modstå smagen af belgisk chokolade.

   

  Og af belgisk øl ...

  Belgien er berømt for sine øltraditioner. List ind, og nyd en skummende belgisk øl på en café eller restaurant. For eksempel nær Place Jourdan, hvor EU-embedsværket også gerne løsner slipset og nyder deres frokost på en af pladsens cafeer eller restauranter. På Place Jourdan finder du bl.a. Maison Antoine – en bygning, som mest syner af beskeden grillbar. Men tag ikke fejl: Frituren og pommesfritterne her er kendt langt ind i Europaparlamentet. Andefedt er den hemmelige opskrift, lyder rygtet.

   

  Shop I Europas ældste indkøbscenter

  Trænger du til at udvide garderoben, byder Bruxelles på shopping i alle kategorier. Luksus-mærkevarer finder du f.eks. ved at slentre en tur op og ned ad Boulevard de Waterloo eller Rue Antoine Dansaert. Men du kan også søge indendørs og gå på opdagelse i Europas ældste indkøbscenter fra 1847, Galeries St Hubert. En autentisk stemning finder du også på markederne i Bruxelles. Her handler de lokale ind og fylder kurve og poser med farvestrålende råvarer i alle prisklasser.

   

  Den nye kunst og forretningslivet i Bruxelles

  Hvis du holder af kunst og kultur, er Bruxelles et oplagt rejsemål, og den kan nydes både i de mange museer og i gadebilledet, hvor ikke mindst den dekorative Art Noveau-stil præger arkitekturen. Den berømte Art Noveau-arkitekt Victor Horta er for Bruxelles, hvad Gaudi er for Barcelona.

  Du kan opleve også moderne kunst i Royal Museums of Fine Arts of Belgium og arkitektur i det europæiske kvarter. Den berømte Berlaymort-bygnings fire fløje danner et kors og huser bl.a. EU-Kommisionen.

   

  Til Bruxelles med børn - mød Tin-Tin og Manneken-Pis

  Rejser du med børn, vil en tur til tegneseriemuseet Centre Belge de la Bande Dessinée sikkert vække glæde. Bruxelles er stolt af sine tegneseriemestre, først og fremmest mændene bag Asterix: Albert Uderzo og René Goscinny, og den store tegneseriehelt Hergé , som skabte Tintin, den berejste journalist med det kvikke hoved og den fikse pandelok.

  Besøger I Bruxelles for første gang, vil både du og dine børn sikkert også se Bruxelles svar på ”Den Lille Havfrue”: bronzestatuen Manneken-Pis. En af mange myter om statuen lyder, at et barn engang blev væk fra sin far i Bruxelles. Faren kundgjorde, at han ville lade en statue opstille af drengen, sådan som han fandt ham. Resten af dén historie giver vist sig selv.

  Af hensyn til ligestillingen har Manneken-Pis siden fået sit modstykke i pigen Jeanneke-Pis.

  Vi anvender cookies til at gøre din oplevelse så god som mulig. Ved at anvende dette websted accepterer du vores cookie-politik