London


Dansk
Change
Home /

Din guide til London
- find inspiration til oplevelser i storbyen

Flyv til London med SAS

Bestil flybillet

Udrejse
Hjemrejse

Flyv til London med SAS

London kan du ikke blive træt af, uanset hvem du er, og hvad du er på udkig efter, når du rejser: Shopping, kunst, kultur, undergrunds- eller overklasseliv. Snup en weekend til London – eller bliv, så længe du vil.

Dit London – hele verdens LondonLondon - Tower Bridge

London er ikke bare Englands hovedstad. Metropolen føles næsten som hele verdens hovedstad. London er  både folkelig og har klasse, og næsten uanset hvem du er, føler du dig hjemme i London. Måske netop derfor er London mere end nogen anden by i Europa et multikulturelt centrum. De fleste, der har besøgt byen, får et helt personligt forhold til den og tager dertil igen og igen. Hvis de da ikke lige frem slår sig ned.

Kom med verdens ældste undergrundsbane rundt i Londons bydele

Du skal naturligvis se alle de mest kendte seværdigheder, når du besøger London. Bygninger som Tower of London, Tower Bridge og Big Ben, som er en del af parlamentsbygningen Houses of Parliament. Et smut forbi en af verdens mest kendte adresser, 10 Downing Street, er også et must – for dér residerer premierministeren.

Men du vil sikkert gerne se meget mere end den inderste bykerne, som kaldes London City. Når du ankommer, er det derfor en god ide at anskaffe sig et Travelcard. Med dét kommer du nemt rundt i de mange bydele med ”the Tube” – Londons undergrundsbane, som er verdens ældste. The Tube er med sine 270 stationer kæmpe stor, men du lærer hurtigt at finde rundt.

Wimbledon – verdens ældste og mest prestigefyldte tennisturnering

Hvis du elsker sport, er London et godt rejsemål med stolte traditioner. Wimbledon er både navnet på en bydel i London og på verdens ældste og mest prestigefyldte tennisturnering. Som den eneste turnering i Grand Slam bliver Wimbledon spillet på græs – sådan som man gjorde, dengang spillet blev opfundet. Selv om der er langt til de store engelske fodboldklubbers popularitet, elsker ”the Londoners” også tennisgrønsværen.

Shopping – hvis det findes, findes det i London London - Millenium Wheel

Måske tager du til London for at shoppe? Så er du ikke den eneste, for London har det hele! De luksu riøse butikker og brands finder du i bl.a. i Oxford Street, Bond Street og ikke mindst på Sloane Street. Harrods er det klassiske shoppingcenter, og i Covent Garden i Soho finder du karakteristiske torvehaller med alverdens råvarer og specialiteter.

Vil du slentre blandt små og skæve specialbutikker, er det også i Soho, det sker. I det hele taget er du nødt til at besøge Soho. Tag the Tube til Piccadilly Circus Station, så er du lige midt i det hele og kan måske snuppe en verdensberømt musicalforestilling, inden turen går ud i områdets restaurant- og natteliv.

Læs mere om shopping i London

Det litterære London – træd inden for i Shakespeares verdenLondon - musicals

Få folkeslag har en så underspillet og charmerende humor som englænderne. Og få er så stolte. Der er da også nok at være stolt af, for de engelske forfattere er legendariske. F.eks. boede den verdensberømte forfatter Charles Dickens i London og skrev om byens gader i sine romaner.

Også William Shakespeare og hans skuespiltrup holdte til i London. De opførte teatret ”Shakespeare’s Globe”, som er blevet rekonstrueret i sin originale stil fra 1500-tallet.

The Globe ligger smukt ved River Thames. Teatret stod færdigrestaureret i 1997, og du skal unde dig selv et besøg. Hvis du vil have den fulde oplevelse af teatret og samtidig opleve, hvordan det var at se en forestilling for 400 år siden, skal du bestille ståpladser til en sommerforestilling i det åbne teater. Det er ikke altid nemt at få billetter, så book hjemmefra i god tid.

Læs om kultur i London 

Harry Potter blev født i toget til London!

Selv verdens måske mest kendte dreng, Harry Potter, har meget at takke London for. Troldmandsdrengen blev nemlig skabt i et tog fra Manchester til London. Her fik hans mor, forfatteren J.K. Rowling, nemlig idéen til figuren og bøgerne. I dag er hun intet mindre end rigere end selveste dronning Elizabeth d. 2, ligesom Harry Potter vel nok er mere kendt end prins Charles og hele den engelske royale familie.

Rejser I med børn, har I mulighed for at opleve, hvordan filmene om Harry Potter blev til. Filmstudiet Warner Bros. Studio, som ligger 32 km nordvest for London, arrangerer en tur rundt i hele Harry Potter-universet. Der går busser direkte til studiet fra det centrale London.

Læs mere om transport fra Londons lufthavne 

Læs vores rejsetips om London

Læs turistinformation om London

 

Læs mere om hvordan du bestiller hotel her Læs mere om hvordan du bestiller hotel her    Læs mere om hvordan du bestiller lejebil her 

 

Scandinavian Airlines © 2015

| Vilkår | Site map | Kontakt | Presse | SAS Group | Nyhedsbrev | For rejsebureauer | Cookies